מהו ריפוי בעיסוק?

ריפוי בעיסוק

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

ריפוי בעיסוק

ריפוי בעיסוקריפוי בעיסוק הוא תחום פרא-רפואי בעל זיקה לשיקום. אנשים שסובלים מעיכובים התפתחותיים, ממחלות או מפציעות שונות, זקוקים לתמיכה שיקומית על מנת שיוכלו לתפקד במידה הטובה ביותר בחברה, מבחינה גופנית, נפשית וקוגניטיבית, על מנת שיוכלו להיות עצמאיים ככל האפשר, ועל מנת לשפר את איכות החיים שלהם.

למי מוצע ריפוי בעיסוק?

ריפוי בעיסוק הוא תחום רחב, שיכול להתאים למגוון של אוכלוסיות במגוון של גילאים ושל פגיעות. הפגיעה עשוייה להיות גופנית (בעקבות תאונה או מחלה), קוגניטיבית (בעקבות פציעה או ליקוי התפתחותי), ונפשית.

בכל מצב בו אדם זקוק לתמיכה, ללימוד מיומנויות בסיסיות, או שימוש באמצעי עזר לתנועה, דיבור, שמיעה וכדומה – ריפוי בעיסוק יכול לתת מענה ולשפר את איכות החיים.

הפן הנפשי

אנשים הסובלים מליקויים התפתחותיים שונים, או מנסיגה בעקבות מחלה או פציעה, עשויים לחוש שאינם שווי ערך לאנשים בריאים או מפותחים כיאות.

הם מוגבלים בפעולותיהם, דברים שקלים לרב האנשים עשויים להיות קשים להם מאוד (הן בילדות, והן בבגרותם). המרפא בעיסוק לא רק מלמד מיומנויות ומציע פתרונות ופעילויות שונות, הוא גם מתייחס לפן הרגשי של המטופל, מאפשר לו בחירה בעיסוקים בעלי משמעות עבורו, ועוזר לו להתאים את יכולותיו למציאות תוך חיזוק הדימוי העצמי ותחושת המסוגלות.

ריפוי בעיסוק התפתחותי

מרפאים בעיסוק מלווים ילדים מרגע לידתם, כאשר מתגלה או מתעורר חשד שקיים עיקוב התפתחותי כלשהו.

הליקוי עשוי לנבוע מפגות, מפגיעות חושיות (כמו למשל, טיפול בילד חירש או בילד עיוור), וכן הפרעות בהתפתחות המוטורית, הקוגניטיבית או החברתית של הילדים.

מי זקוק לריפוי בעיסוק?

כאמור, ריפוי בעיסוק הוא תחום רחב, שנוגע לכל מי שמסיבה כלשהי לא נכנס או יוצא מהמסגרת השגרתית של תפקוד נורמאלי בחיי היום יום.

התחום מכיר בכך, שאין זה פשוט לתפקד באופן תקין, וישנם מקרים בהם אנשים זקוקים לסיוע, הדרכה ואימון על מנת לעשות כן.

אנשים שסבלו ממחלה ממושכת, אנשים שסובלים מירידה ביכולת הפיזית או הקוגניטיבית (למשל קשישים או הסובלים מדמנציה), וכן ילדים שהתפתחותם אינה תקינה והם אינם עומדים בציפיות הנורמטיביות של ההתפתחות.

ילדים ישלחו לריפוי בעיסוק על ידי רופא מטפל, אחות טיפת חלב, או איש פרא-רפואי אחר, שרואה צורך בשיקום או ביצירה של יכולת השתלבות במשימות יומיומיות.

ריפוי בעיסוק, הן למבוגרים והן לילדים, הוא תחום מדעי, בעל ערך טיפולי ושיקומי, והוא כלול בשירותי הבריאות המוענקים על ידי קופות החולים.

מה עושים בטיפול?

את היכולות הפיזיות החסרות, בדרך כלל לומדים הילדים אצל הפיזיותרפיסט. ריפוי בעיסוק מטרתו לשלב את השיקום עם החינוך, ולהכניס לעולמו של המטופל (ילד או מבוגר) את הפעולות או היכולות שהוא לומד לתוך שגרת החיים.

בהתאם לצרכים של המטופל, בהקשר של הפגיעה או המקום ההתפתחותי שלו, בוחר המרפא בעיסוק פעולות שגם מעניינות את המטופל, וגם מפתחות את יכולותיו הקיימות והנרכשות.

המרפא בעיסוק מלווה את המטופל, עוזר לו ומסייע לו על מנת להגיע להישגים ולתחושה של יכולת ומימוש עצמי. בהמשך, עשוי המרפא בעיסוק לסייע למטופל לבחור בעצמו מטלות ומשימות, ולעזור לו לבצע אותן ולעמוד בהן.

בהקשר ההתתפתחותי (או הפדיאטרי, כלומר בטיפול בילדים), המרפא בעיסוק מציע לילדים פעולות ומשחקים שעשויים לפתח את המקומות בהם הילד מתקשה.

זאת ברגישות המתאימה, ובשילוב פעולות קלות לילד, על מנת לשמר את הביטחון והדימוי העצמי שלו. הטיפול יכול להעשות אחד-על-אחד, אך בדרך כלל ההורים גם כן מעורבים בטיפול, וגם אם לא לוקחים בו חלק, מקבלים תרגילים ומשימות לביצוע בבית.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

המרכז להתפתחות הילד

אתר המרכז להתפתחות הילד הוקם במטרה  להעניק לכם הגולשים אפשרות ללמוד ולמצוא תשובות לכל מה שקשור לנושא- התפתחות הילד בגילאים השונים ועד לבגרותו.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן