המחקר נערך על ידי מדענים בכירים מומחים לבריאות וסביבה, ופורסם ביולי 2015 בכתב העת המקוון Journal of Microscopy and Ultrastructure כתב על הנזק האפשרי הנגרם מקרינת טלפונים סלולאריים במיוחד לילדים ותינוקות. נתון זה מהווה את גולת הכותרת של מחקר חדש, אשר למרות הנתונים הסותרים, מצא קשר בין קרינה סלולארית לבין סרטן.
נתוני מחקרים
מחקרים רבים נוספים הוכיחו שילדים סופגים יותר קרינה בהשוואה למבוגרים. אחד המחקרים מצא כי רקמת המוח של ילדים סופגת קרינה כפולה בהשוואה למבוגרים, ומחקרים אחרים דיווחו כי מח העצם של ילדים סופג קרינה עשר פעמים יותר בהשוואה למבוגרים.
המדענים מסבירים כי נתוני חשיפת הקרינה נותרו ללא שינוי במשך 19 שנים. הם ציינו גם כי משתמשי טלפונים חכמים, מקבלים, עם רכישת המכשיר, הוראות לגבי הקפדת המרחק המינימאלי של המכשיר מהגוף. השכבת תינוקות או פעוטות לישון, תוך שימוש או הפעלת הטלפון הסלולארי, מגביר את הסיכון לחשיפה, והוא הגורם לסרטן יותר מכל גורם אחר. ככל שהילד צעיר יותר, כך גבוה יותר הסיכון.
שימוש בטוח בטלפונים סלולאריים ליד ילדים
התקנים אלחוטיים מהווים כיום חלק מחיי היומיום, אך ניתן להשתמש בהם באופן בטוח. ההמלצות הבריאותיות הנוגעות לחשיפת ילדים לטלפונים סלולריים כוללות:
טלפון סלולרי מפזר קרינה תמיד, אלא אם כן הוא כבוי. כשהטלפון אינו בשימוש, אין צורך להחזיק אותו כל הזמן על הגוף, ובוודאי שלא להניח לילד לשחק עימו.
שימוש בטוח של ילדים במכשירים סלולריים. אין להתיר לילדים ותינוקות להפעיל טלפונים סלולריים בחדר השינה שלהם, ולא להשאיר את המכשיר ליד מיטתם בלילה. מחקרים מדווחים כי 75% מהילדים עד גיל עשר הולכים לישון מידי לילה עם הטלפון הסלולארי שלהם מתחת לכרית.
חלופות בטוחות. כיום ניתן לראות ילדים צעירים, עד גיל שלוש, מפעילים בעצמם מכשירים סלולאריים. חלופה בטוחה יותר היא להרגילם ולעודד אותם לשחק בצעצועים בטוחים ומתאימים יותר. נתבי ה-Wi-Fi בבית. אלו צריכים להיות ממוקמים במרחק מהמיקום בו ילדים מבלים את רוב זמנם. החוקרים מציינים כי מספר מחקרים הראו סיכון מוגבר לסרטן המוח בקרב ילדים המשתמשים בטלפון סלולארי, גם אם חלק מנתונים אלו שנויים במחלוקת. הזמן הממוצע בין חשיפה לקרינה לבין אבחון גידולים מוצקים או שלושה עשורים או יותר, כך שסביר להניח שגידולים אלו נגרמו כתוצאה מחשיפה לקרינה במהלך הילדות. קראו גם: נומופוביה – הכירו את הפחד לעזוב את הסמארטפון התפתחות ילדים מגיל 0 עד גיל שנה התפתחות ילדים מגיל שנה עד שנתיים התפתחות ילדים מגיל שנתיים עד שלוש