טיפול פסיכולוגי לבעיות התפתחותיות

טיפול פסיכולוגי

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

טיפול פסיכולוגי

טיפול פסיכולוגיפעם, טיפול פסיכולוגי היה משהו שרק "המשוגעים" היו צריכים. היום, הסטיגמה שהיתה על סוג זה של טיפול הולכת ונעלמת, למרבה המזל, ויותר ויותר אנשים מרגישים בנח לפנות לעזרה נפשית כשהם חשים שהם זקוקים לה.

בהתמודדות עם בעיות התפתחותיות יש במקרים רבים מקום גם לסיוע בתחום הנפשי.

מי פונה לפסיכולוג?

הפניות לפסיכולוגים הם מגוונות מאוד. ישנם אנשים שסובלים ממחלות נפשיות שונות, ונעזרים בפסיכולוג לזמן מוקצב או למשך תקופות ארוכות, בטיפולים ממוקדים, רחבים או תמיכתיים.

אנשים אחרים פונים לפסיכולוג בעקבות משברי חיים שונים כמו גירושין, פיטורין, מוות של אדם קרוב, אירוע טראומטי ועוד. בנוסף, יש אנשים שפונים לפסיכולוג לא בעקבות מצוקה, אלא מתוך ניסיון להכיר את עצמם טוב יותר, לגלות את שאיפותיהם, מטרותיהם והכיוון שאליו הם הולכים.

ילדים שסובלים מבעיות התפתחותיות שונות, עשויים לחוש גם מצוקה רגשית שמקורה באותן בעיות התפתחותיות. בעיות כאלה עשויות לגרום לכאבים, לתחושות של אשמה, בושה, קשיים בהתמודדות ובהסתגלות, ירידה בדימוי העצמי ובביטחון העצמי, דיכאון, חרדה ועוד. גם בני משפחותיהם של ילדים עם בעיות התפתחויות עשויים לחוש מצוקה למצוא מענה בטיפול פסיכולוגי.

מה עושים אצל הפסיכולוג?

בשאלת התוכן של הטיפול אנו מגלים בעצם, ש"טיפול פסיכולוגי" הוא שם קוד למגוון רחב מאוד של התערבויות נפשיות שאדם יכול לקבל אצל איש מקצוע.

התוכן של הפגישות מוכתב בחלקו על פי הגישה הטיפולית בה דוגל הפסיכולוג. חשוב מאוד להתאים את סוג הטיפול, וכמובן גם את המטפל לצרכים של המטופל, ולבעיות ההתפתחויות או הרגשיות שלו.

כאשר מופנה לטיפול ילד עם בעיות התפתחותיות, חשוב להבחין בין טיפול בעיכוב, הלקות או הקושי, לבין הטיפול בהשלכות הרגשיות והנפשיות שיש לבעיה ההתפתחותית. בעיות התנהגותיות עשויות להיות עיקר תשומת הלב בטיפול פסיכולוגי, מתוך עמדה שהתנהגויות בעייתיות בדרך כלל משקפות מצוקה רגשית שהילד לא יכול לבטא בדרך אחרת.

איך זה עוזר?

כאשר מדובר בטכניקות ספציפיות, כמו CBT, ישנם מחקרים אשר מראים את תרומתו של הטיפול להתמודדות עם בעיות שונות.

אך ניתן גם להתייחס באופן כללי לטיפול הפסיכולוגי, מבלי להיכנס לשיטות ולעמדות הטיפוליות השונות. טיפול פסיכולוגי נבדל משיחה עם חבר בכך שמדובר בקשר חד-צדדי, בו המטפל מקדיש את עצמו על מנת לעזור למטופל, מבלי ציפייה להדדיות.

הקשר הוא בעל סטינג קבוע, ומתמשך במידת הצורך. בזמן של המטופל, המטפל מושקע אך ורק בו, ובאפשרות לעזור לו. למעשה, כל המחקרים הרחבים שנעשו על טכניקות טיפוליות שונות מצאו כי הדבר החשוב ביותר, המשתנה שמסביר את מרבית השינויים בטיפול, הוא הקשר החיובי שנוצר בין המטפל למטופל.

עבור ילדים עם בעיות התפתחותיות, ועבור הוריהם שמתמודדים עם קשיים לא מעטים, הטיפול עשוי להיות מקום של מפלט ושל סיוע. זהו מקום בו ניתן לבטא את הקשיים הנלווים לבעיות ההתפתחותיות, לתקף את התחושות הקשות, לחפש פתרונות ולהתנסות בדרכי התמודדות שונים.

איך פונים?

ישנן מספר דרכים להגיע לטיפול פסיכולוגי. ראשית, ישנם פסיכולוגים המקבלים בקליניקות פרטיות. חלקם בעלי הסכמים עם קופות החולים, ומעניקים טיפולים מוזלים.

אפשרות נוספת היא קבלת טיפול דרך השירות הציבורי במרפאות לבריאות הנפש. ילדים עם בעיות התפתחותיות עשויים לקבל הפנייה לטיפול פסיכולוגי במרפאות ההתפתחות בהם הם מטופלים. הטיפול הזה ניתן בדרך כלל בחינם (ועל ידי פסיכולוגים שרובם ככולם עובדים גם באופן פרטי!), אך לעיתים יש תקופות המתנה ארוכות לטיפול.

ואפשרות איתור נוספת של פסיכולוג מתאים הוא דרך שירות מקצועי להתאמת פסיכולוג. בשירות מסוג אלו אשת מקצוע המנוסה בתחום תדע לייעץ ולהקשיב ולהמליץ על מטפלים מתאימים. שירות זה בדרך כלל בחינם והוא מומלץ למי שעוד לא ממש בקיא בתחום וצריך הכוונה.

בכל מקרה, חשוב לשים לב שאחרי 3-4 פגישות נוצר קשר נעים עם הפסיכולוג. אם תחושת חוסר הנוחות נשמרת לאורך זמן, כדאי לשקול פנייה לפסיכולוג אחר.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

המרכז להתפתחות הילד

אתר המרכז להתפתחות הילד הוקם במטרה  להעניק לכם הגולשים אפשרות ללמוד ולמצוא תשובות לכל מה שקשור לנושא- התפתחות הילד בגילאים השונים ועד לבגרותו.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן